Historia

Més de 80 anys creixent amb tu

LABORATORIS ERN S.A. és un laboratori farmacèutic d’àmbit nacional, amb seu social a Barcelona. En l’actualitat, fabrica i comercialitza la majoria de les més de 20 milions d’unitats que posa en el mercat cada any, contribuint a la indústria farmacèutica amb més de 35 principis actius distribuïts en més de cent referències. LABORATORIS ERN posa a l’abast de metges i pacients medicaments tradicionals a un preu molt assequible per a tots. A més, està altament especialitzat en Pediatria, aportartant medicaments pediàtrics caracteritzats per la seva agradable palatabilitat i per aplicar sistemes de dosatge adaptats a les necessitats dels més petits.

En els últims anys, adaptant-se a les noves necessitats de mercat, ha augmentat notablement el seu portfolio de productes en l’Àrea de l’Autocura de la Salut, contribuint així al manteniment de la qualitat de vida de les persones. Romandre fidels a aquest model ha significat romandre actius en el sector farmacèutic, adaptant-nos amb èxit a l’evolució de l’entorn, a la tecnificació del sector, a les exigències sanitàries i a la competència.

1942

Naixement

Fundat en 1942, ha arribat fins al dia d’avui a través de successives fusions de 12 petits laboratoris al llarg dels seus més de 80 anys d’història. Durant tots aquests anys, l’objectiu ha estat identificar les necessitats terapèutiques del professional sanitari. Posant a l’abast medicaments en els quals pugui confiar, tant per la seva qualitat com per la simplicitat del seu ús.

1962 – 1964

Primers aliats

Entre 1962 i 1964 LABORATORIS ERN realitza successives incorporacions de petits laboratoris: Laboratoris Vitulia, Laboratoris Chemirosa, Laboratoris IBSE i Laboratoris IFBE.

Incorporant productes per a la salut gastrointestinal o solucions parenterals.

1968

Seu social del Laboratori

Anys després, es va inaugurar la remodelació de l’edifici situat al carrer Pere IV 499 de Barcelona on es va situar la nova seu social de la companyia.

En aquestes instal·lacions es van trobar els primers laboratoris, fàbrica i oficines.

1978

Aliats estratègics

L’última incorporació que va unir destí a LABORATORIS ERN va ser Laboratoris LEVEL, incorporant medicaments del prestigi de Penilevel®.

Penilevel® va ser el primer injectable espanyol a base de penicil·lina amb una formulació retard que permetia una única administració diària. 

Penilevel® Retard, amb més de 40 anys d’història, continua comptant amb l’acceptació de molts prescriptors.

Altres referents van ser les penicil·lines orals (Penilevel® sobres i Penilevel® càpsules), les quals avui dia representen el tractament d’elecció en faringoamigdalitis estreptocòccica.

1981

Apiretal®, primer paracetamol en gotes espanyol

La innovació va consistir a oferir al metge-pediatre un antitèrmic que permetés adaptar de manera precisa la pauta posològica al pes de l’infant.

Apiretal® és avui l’antitèrmic pediàtric de referència present a totes les llars amb nens.

1983

Construcció d´una nova planta de Fabricació

Per a atendre les noves necessitats comercials i de negoci, es planteja la construcció d’una nova planta de fabricació d’uns 6.000 m² situada al carrer Perú de Barcelona.

Els primers medicaments que es van elaborar en aquesta planta van ser medicaments de venda hospitalària com els sèrums Vitulia®.

1996

Inici de l'expansió

A la planta del Perú es concentra la totalitat de la fabricació, convertint-se en aquest moment en l’únic centre de producció.

En aquest moment l’edifici del carrer Pere IV queda exclusivament com les oficines de la companyia.

1997

Joint-Venture amb Capital Pharma

S’inicia una Joint-Venture amb CAPITAL PHARMA, empresa especialitzada en complements alimenticis. Amb aquest acord LABORATORIS ERN inicia la comercialització i promoció de productes OTC (CAPITAL PHARMA I PHARMA OTC S.L.) en la farmàcia com a punt de venda.

1997 - 2002

Inici d´una nova estratègia de compra d´actius

Des de l’últim lustre del segle XX succeeix un canvi estratègic en el qual s’abandona el mercat hospitalari i s’aposta per la incorporació de nous medicaments per a la prescripció en visita mèdica, contribuint al creixement de l’empresa.

Aquesta estratègia de negoci continua en l’actualitat, i durant el seu curs ha incorporat medicaments de prescripció com:

– Adrenalina®Amantadina® y Aftajuventus® a Grupo Llorente (1997)
– Terbasmin® a Astrazeneca (1999)
– Fosfocina® a Cepa Schwartz-Pharma (2002)

Més recentment, en 2017, es realitza la compra nacional de Fortecortín® y Dacortín® a Merck.

2002

Primera SRO que incorpora bon gust a la seva formulació

Com a estratègia complementària a la compra d’actius farmacèutics, s’inicia un procés de millora de productes amb l’objectiu d’adaptar-los al pacient pediàtric, oferint beneficis extras i millorant la seva adherència al tractament.

 

Un exemple d’aquests desenvolupaments són les solucions de rehidratació Citorsal® i Cito-oral Junior Zinc, la principal aportació de les quals va ser la incorporació d’un sabor agradable, evitant la possibilitat de fracàs terapèutic, ja que altres solucions salines generaven rebuig a causa del seu sabor dolent

2004

Nova planta logística

Les noves estratègies de negoci de la companyia obliguen a ampliar les seves instal·lacions.

 

Així doncs s’inauguren les instal·lacions del magatzem logístic situat a Sant Andreu de la Barca. Aquest magatzem compta amb una superfície de 12.000 m², dels quals disposa de 6.900 ubicacions per a l’emmagatzematge de producte acabat.

2004

Ionfarma S.L.u: La nostra aposta per l'autocura (OTC)

L’evolució del mercat OTC, en creixement constant i responent a la voluntat de millorar el servei que actualment es presta als clients, LABORATORIS ERN creu convenient separar l’activitat OTC de la resta d’activitats del laboratori.

Per aquest motiu, a partir del 2004, l’empresa IONFARMA S.L.U. és qui s’ocupa de la comercialització i promoció dels productes OTC.

2009

Reenfocament del model comercial: de visita mèdica a mixta (venda+visita)

La “Nova Llei del Medicament 2006” i la conseqüent implementació del sistema de preus de referència, els canvis en el sistema de prescripció i la competència dels medicaments genèrics, van impulsar a LABORATORIS ERN implementar canvis de caràcter estratègic.

Fonamentalment a reconvertir la xarxa comercial tradicional de la visita mèdica en una xarxa mixta de delegats comercials a farmàcies i visitadors mèdics.

Els resultats d’aquesta reconversió s’han traduït en un creixement sostingut de les vendes i la creació d’una base àmplia de clients (farmàcies) que anteriorment no existia.

2009

Continua l'expansió

Donat el creixement de la companyia es decideix comprar una nova planta de producció en Barberá del Vallés amb una superfície de 7.776 m². Aquesta planta està operativa des de l’any 2011.


Aquest nou Centre Productiu és on es concentra la gran majoria de la producció dels medicaments propis de la companyia.

2011

Primer Licencing-out d´Apiretal®

Inici d´exportacions d´ Apiredol® a Polski Lek por reconeixement mutu, conegut com Pedicetamol®.

Laboratorios ERN traslada sus oficinas

2017

Noves oficines

Seguint la línia de creixement de l’empresa i la necessitat d’espai per a departaments administratius i comercials, es decideix fer el trasllat de les oficines al carrer Perú 228 juntament amb el domicili social de l’empresa.

2017

Celebració 75 aniversari

La importància d’aquesta fita radica en el fet que des del seu naixement fins avui han desaparegut més de 350 empreses que operaven en el mercat farmacèutic, algunes d’elles amb innegable èxit, i que per diferents motius van abandonar la seva activitat.

LABORATORIS ERN en aquest entorn va celebrar l’aconseguir arribar a 75 anys amb una excel·lent salut empresarial, la qual cosa suposa motiu d’orgull per a propietaris i treballadors, i permet afrontar el futur amb especial optimisme.

2017

Salt a Amèrica

En col·laboració amb Nabriva Therapeutics, se sol·licita un registre farmacèutic a l’agència dels Estats Units (FDA), per al tractament d’infeccions urinàries mitjançant l’ús de Fosfomicina® sòdica intravenosa. A més, es va desenvolupar un nou mètode de detecció i quantificació d’impureses i productes de degradació per al control analític del medicament, amb una patent relacionada. Número de la sol·licitud internacional: PCT/EP2020/056327

2018

Compra a Merck

Es realitza la compra de  DACORTÍN, FORTECORTÍN, ASTONÍN i DECENTÁN a nivell nacional. Aquesta compra permet ampliar la gamma de medicaments prescripció tant per a visita mèdica com en venda a farmàcia. Laboratoris ERN pren importància en mercat de corticoesteroides a Espanya.

2019

Inversió en medicaments de prescripció

En negociacions amb els laboratoris Vifor Pharma, LABORATORIS ERN ha adquirit durant 2019 i 2020 alguns medicaments tradicionals al seu portfoli, medicaments ben coneguts la seguretat i eficàcia dels quals ha estat contrastat al llarg del temps, d’alt reconeixement i ampli ús com Rupafin, Disgren i Micetal

2019-2021

Important inversió a OTC

Es decideix potenciar i enriquir la línia de productes per a l’autocura de la companyia invertint en una àmplia gamma de productes OTC.

Així doncs, entre el 2019-2021 es tanquen acords amb Uriach i Perrigo, per a la venda en farmàcia d’aquests productes OTC.

Historia-LaboratoriosERN

2019 - Actualidad

ERN en Biotech

A mitjans de 2019 s’inicia un nou programa de col·laboracions d’I+D+i.

 

Des del consell d’administració s’aposta per la inversió de tecnologies innovadores dins el sector sanitari. Amb l’objectiu d’estendre la I+D tradicional del laboratori i facilitant la sortida a mercat de projectes innovadors mitjançant col·laboració amb Hospitals, Universitats i Start-ups.

Novedades

Este apartado incluye las últimas novedades relevantes relacionadas con la compañía, como lanzamientos, congresos y noticias